Valokuvia metsästysseuran toiminnasta matkan varrelta

 

Kesäkokouksessa 2016 palkittiin Nuorten luonto- ja eräharrastuksesta Särkän Erän aktiivinen nuori eräharrastaja Henri Virkkunen. Hän on osallistunut aktiivisesti mm. talkootoimintaan, riistanhoitotyöhön.

            

 

Hirviporukan vm. 2015 onnistuneita jahtisunnuntaita. Komeita uroshirviä kaatunut ja alemmassa kuvassa kaatajana pitkänlinjan erämies Pentti Rossinen ja tuolloin koiratyöskentelystä huolehti hyvällä menestyksellä nuori jämtlanninpystykorva, kuvassa isäntänsä Teuvon kanssa edessä. Muita hirviporukan jäseniä vasemmalta Seppo - hän kaatoi tämän syksyn ensimmäisen hirven, 11-piikkisen - , Pentti, Pekka, Osmo, Jarmo ja Eski. Kuvasta puuttuvat porukan jäsenet Martti ja Sari (on kameran paremmalla puolella).

Alla ylemmässä kuvassa nuori karjalankarhukoira ja ensimmäinen oma hirvihaukku ja onnistunut kaato, kaatajana hirviporukassa vierailemassa ollut Särkän Eräläinen Tuomas Tuovinen ja Jarmo Väisänen.

      

  

         

     

KESÄKOKOUKSESSA 8.8.2015 palkittuja seuran jäseniä.

Nuorten luonto- ja eräharrastuksesta palkittiin aktiiviset nuoret erämiehet (alakuva vasemmalta) Kristian Voutilainen ja Janne Korkalainen. He ovat toimineet vuosia monipuolisesti metsästyksen, kalastuksen, metsästyseuratoiminnan ja riistanhoitotyön parissa.

Lisäksi tunnustusta saivat ja palkittiin koiraharrastuksen parissa menestystä saaneet Taina Rissanen ja Jari Ruotsalainen (alakuva oikealta lukien) sekä heidän omistamansa beaglenarttu Koti-Metsän Bella. Koiralla on runsaasti menestystä näyttely- ja koepuolella. Mm. Koti-Metsän Bella saavutti vuoden 2014 helmikuun ajokokeissa ykkösen tuloksen. Ja tietenkin koiralla on myös lukematon määrä ajoon ammuttuja jäniksiä.

      

Alla kaksi otosta seuran polttopuutalkoista 9.5.2015, mukana aktiivisia seuralaisia, kuvissa mm. Pentti Rossinen, Seppo Kuosmanen, Ossi Kuosmanen, Teuvo Korhonen.

 

       

Riistan talviruokintapäivänä 28.3.15 mm. rakennettiin uusia jänisten ruokintakatoksia, vietiin heiniä jäniksille ja toimitettiin hirville nuolukiviä, entisille paikoille mistä ne oli käytetty loppuun ja tehtiin jokunen uusi paikka. Alla kuvien kertomaa ko päivästä, mukana aktiisivia seuralaisia.

   

Jänisten ruokintakatosten rakentamista, yllä Teuvo, Arto, Osmo ja Arja.

Alakuvassa nuoren polven erämiehiä Kristian ja Janne, huolehtivat myös heiniä jäniksille.

              

       

                       

Nokipannukahvit ja makkaranpaistoa Kodalla lopuksi. Kuvassa oikealta Pentti, Eski, Osmo, Janne, Kristian, Arto, Arja, selin Teuvo.

        

  

Talven 2015 kannanhoidollista sudenmetsästystä (kuvat alla) Pohjois-Savossa, johon osallistui myös Särkän Eräläisiä. Metsästyksen tuloksena onnistuttiin kaatamaan molemmat luvan mukaiset sudet noin viikon sisällä aloituksesta. Ylemmässä kuvassa lähiotos Juudinsalon lauman sudesta.

      

                  

  ...mukana susijahdissa 23.2. Juudinsalolla oli YLE:n kuvausryhmä.

        

Talven 2014 - 15 kolmen ilvesluvan (koko Rautavaaran alue) yksi ilves kaatui Rannankylältä 31.1., jonka metsästyksestä kaksi kuvaa alla. Ilveksen kaatajana Kyösti Korhonen (vasemmalla) ja mukana Jarmo Väisänen, ilveksen kaatolupien haltija. Alemmassa yhteiskuvassa metsästykseen osallistuneita erämiehiä eri metsästysseuroista Rannan Erän talolla kokoontuneena jahdin päätteeksi.

      

               

Kettujahtia Rannankylällä 30.1.2015 Kivelän tilalla, mukana mm. (oik.) ahkerat erämiehet Asko Hartikainen ja Mikko Timonen.

                   

Onnistunut kettujahti Kauniskosken tilalla 15.1.2015, mukana jahdissa eri metsästysseurojen edustajia. Oikealta lukien Risto Korhonen Pirttipuron Erästä, Kyösti Korhonen ja Pekka Timonen.

       

 

 

     

Pilkkikilpailut 2014, mukana ahkeria nuoria kala- ja erämiehiä Ossi ja Jussi Kekäläinen isänsä Ollin kanssa. Kuvat yllä ja alla.

                             

Alakuvassa Särkän Erän pilkkimestari vuosimallia 2014, Rossisen Pentti.

 

                

 

    

Hirvijahtia vuodelta 2012 (yllä), tuolloin yhteismetsästystä Rannan Erän kanssa. Kuvassa mm. keskellä veteraani erämies Erkki Rossinen. Alakuvassa onnistunut hirvenkaato 21.12.13 Kärkkääläntien varrella juuri jahtikauden loppusuoralla, kaatajana Kuosmasen Seppo.

 

                                

Alhaalla kesäistä riistanhoitoa, riistapellontekoa v.2013 kesäkuu. Mukana kokeneita erämiehiä ja aktiivisia Särkän Eräläisiä; vasemmalta Kuosmasen Jari, Rossisen Erkki, Toivasen Osmo, selin Kuosmasen Eski ja Seppo Kuosmanen.

                           

Peijaiset - alakuvassa vuoden 2013 peijaiset, Korpimäen koulu - ovat olleet mukava ja suosittu tapahtuma, joka kokoaa yhteen maanomistajia, metsästäjiä, jäsenistöä sekä kyläläisiä vauvasta vaariin.

 

                         

        

 

 

YHTEYSTIEDOT

Särkän Erä ry

Puheenjohtaja

 

Jarmo Väisänen

Väisäsen Rantatie 46

73900 Rautavaara

 

puh. 0505861054

e-mail:

jarmo1.vaisanen

@elisanet.fi